Sormási Kulturális-, és Sportegyesület
8881 Sormás, Fő út 1.
K&H 10400717-50526550-69901001   Adószám: 18957804-1-20
Köszönjük az SZJA 1% felajánlását!Köszöntő   

Köszöntöm a honlapunkra látogató érdeklődőket!

Sormáson az 1960-as, 70-es években a labdarúgás volt az egyedüli sporttevékenység. A malommal szembeni úgynevezett Sáros-réten volt a labdarúgó pálya - a mai ipari park területén. A 70-es évek vége felé a szervezett sportélet is megszűnt. Volt egy-két próbálkozás a 80-as években a sportegyesület újjászervezésére, de eredménytelenül. Ennek ellenére volt valamennyi sportélet, mert évről-évre résztvettünk (Szepetnek és Eszteregnye sportolóival együtt - közös tanács) a teke, asztalitenisz, sakk és kispályás foci tornákon. Rendszeresen szerepeltünk a Sakk Magyar Hírlap Kupában.
A sportegyesület 1997. április 1-jén alakult újjá, 12 alapító taggal, Géczi Zoltán elnök vezetésével. Az egyesületen belül csak lovas szakosztály "működött", a működtetésben a falu lakossága nem vett részt. Igazából 1999-ben indult meg a sportélet, az akkor már 82 fős tagság Szőke Ernőt választotta meg SE elnöknek, a község csapata benevezett a Nagykanizsai Városkörnyéki Labdarúgó Bajnokság II. osztályába.
1999. március 24-én kezdtük a sportpálya kialakítását, a sportöltöző építését. Július 10-én egy 6.773 ezer forintos létesítménnyel lettünk gazdagabbak, az önkormányzat 1.250 ezer forint, a községben lévő vállalkozók, magánszemélyek 2.843 ezer forint támogatást adtak. Az SE tagjai és a község sportszerető lakosai 3.428 órát dolgoztak társadalmi munkában. Az SE a saját pénzéből 280 ezer forintot fordított a létesítményre.
A sporttelepet azóta is folyamatosan fejlesztjük. 2001-ben a GYISM 500 ezer forintos támogatásával, rengeteg társadalmi munkával készült el egy többcélú salakos pálya, ahol kézilabdázni, focizni, lábteniszezni, kosárlabdázni lehet.
A sportkomplexumot a sportegyesület üzemelteti. Az egyesület működéséhez az önkormányzat ad anyagi támogatást.
Az egyesület működéséhez több pályázatot adott be, az egyesület többször kapott működési támogatást a Wesselényi Sport Közalapítványtól, illetve a Nyugatdunántúli Regionális Pályázati Igazgatóságtól. Az egyesületet pár ember a személyi jövedelmadója 1%-ával is támogatja. A helyi vállalkozók időnként sportöltözékkel segítik a labdarúgókat.
A Sormási Dalárda 2016-ban alakult. Alapvető céljuk a hagyományőrzés, a helyi és környékbeli rendezvényeken részvétel. Részt vettek dalos találkozókon, Becsehelyen, Eszteregnyén, Újudvaron, Szepetneken. Meghívottként énekeltek az Újudvari és Kisfakosi falunapon, Zalaváron az "Aranytorkúak találkozóján". Tervezik az Aranypáva minősítés megszerzését.
2016-ban a törvényi előírásoknak megfelelve módosítottuk az alapszabályunkat, egyben új vezetőségválasztás történt. Változott az egyesület neve és tevékenységi köre is. A tevékenységünk kiterjed a község kulturális életének szervezésére, a környezetvédelemre, hagyományőrzésre. Mindezeknek igyekszünk megfelelni.

Lődri Ádám. a Sormási KSE elnöke

Vissza a kezdőlapra

Írj nekem!  Levélküldés a honlap szerkesztőjének